четвъртък, 2 юли 2009 г.

Избор на керамични плочки


За керамичните плочки, навярно, се знае всичко. Почти във всеки дом кухнята или банята са облицовани с плочки. Но за да изберете правилно керамичните плочки, е необходимо да знаете основните свойства, които те притежават


Сподели във Facebook


Най-важното им достойнство е тяхната здравина. Даже железобетонът не може да се сравнава по здравина с керамичната плочка. И за да може облицовката да ви служи дълги години, неоходимо е да знаете много добре как да я залепите.

Благодарение на особената структура, от която е изградена плочката, даже при силни натоварвания тя не се пука и не се деформира. И колкото по-дебела плочка изберете, толкова по-високо ще бъде нивото й на твърдост. Много често керамичните плочки се използват за изграждането на камини и печки. Благодарение на високата си огнеупорност керамичната плочка даже при високи температури не се разтопява и не отделя вредни вещества.

И въпреки, че плочката притежава висока топлопроводимост, даже и в най-горещите дни на годината, ако стъпите върху нея, ще усетите, че тя е студен материал. Затова жителите на топлите страни често отдават предпочитание на керамичната плочка при избор на подово покритие. Тя притежава устойчивост кум въздействието на слънчевите лъчи, а така също и към химическите разрушители, затова може да се използва при облицовката на външните стени на сградите. На повърхността на плочката не могат да се размножават бактерии и микроби, ето защо може да се използва и в операционни зали или в баните. - там, където е необходимо високо ниво на хигиена. Но все пак главен аргумент при избора на плочки е тяхната декоративност.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница