четвъртък, 23 април 2009 г.

Интериор с мъжки характер


Няма съмнение, че интериорът на дома отразява в пълна степен характера на неговите обитатели


Сподели във Facebook


Различните психологични типове хора изграждат интериора на своя дом по различен начин - например холериците обзавеждат дома си с агресивни линии и дръзки черти. Флегматиците се стремят да постигнат спокойствие и хармония във всяка една част от своя дом - те се стремят към покой и удобство.

Но ако има особености в жилищната обстановка на различните по характер и темперамент хора, то разликите в обзавеждането и интериора на домове, в които живеят мъже или жени, са наистина драстични. Дори много мюсулмански домове са разделени на две - едната част за мъжете, а другата - за жените.

Трудно е да си представим, попадайки в розова стая с дантелени пердета и пухкав килим, че това е стая на мъж. Женските по характер интериори не е задължително да приличат на стаята на Барби, но жените винаги се стремят към мекота, топлина и уют.

Интериорите с мъжки характер се отличават с изобилие на остри ъгли и ръбове, метални констрикции и стъклени плоскости. Материалите, използвани в обзавеждането на мъжката стая дори още на пръв поглед са груби и необработени - например камъни с груби повърхности, стар изтъркан кирпич, грубо замазани стени.

Причината е, че в гените на мъжа е все още жива "паметта" за скалния и пещерен живот на прадедите му, огньовете, чувството за опасност и хазартът в лова.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница