събота, 9 май 2009 г.

Интериор в японски стил


Японските домове се отличават с проста логика, функционалност, грамотно оформление на пространството, което ги прави образци в съвременния интериор и строителството на домове


Сподели във Facebook


В японските домове практически липсват шкафове. Вместо това те поставят две-три ниши в стената, едната от които е празна. Тя е с много голямо значение за японския дом. При особени случаи тя се украсява по подходящ за случая начин - икебана, вази с цветя или бронзови статуи.

Другите ниши се използват като вградени шкафове. Те се отличават с изключително разнообразно оформление - раздвижени прегради и широко разположени лавици. Там японците съхраняват своите дрехи, както и различни предмети и вещи от първа необходимост или спални принадлежности.

Характерна черта в японския интериор е липсата на декоративни или художествени изделия. Простотата подчертава леката незавършеност на пространството. Неголемите стаи изглеждат празни и строги. Няколко изискани предмета способстват да се построи хармонично пространство. Главните геометрични принципи в японския интериор са правите ъгли и правите линии.

В японския дом има ного малко предмети, но те са отично съчетани помежду си радват погледа на хората.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница