сряда, 22 април 2009 г.

Етапи при ремонт на помещение


Какво трябва да имаме предвид и какви последователности да спазваме, когато планираме ремонт вкъщи


Сподели във Facebook


Вие, навярно, неведнъж сте се замисляли за ремонт - правили сте планове, съветвали сте се с приятели. За всеки човек въпроса за ремонта с напредване на времето става все по-остър. Имайте предвид, че никак не е лесно човек да се реши да предприеме тази стъпка.

Причините са финансови, времеви и всякакви други. Но ако вече сте се решили да започнете ремонт, то е добре да вземете предвид някои неща, за да улесните максимално своята дейност.

Да се избавим от старите и ненужни вещи

Първата стъпка към уютно и хармонично жилище е да се избавим от всички ненужни предмети и мебели, които досега сме трупали в нашия дом. Не се притеснявайте да се разделите с предмети, чието единствено предназначение е да предизвикват носталгия и спомени у вас. Запазете най-необходимите и запазени мебели. Ако в словосъчетанието "капитален ремонт" влагате повече от освежаване, то тогава смело подменяйте всичко, което бихте искали.

Най-мръсната част

В този етап, вие трябва да подготвите жилището или помежението за понататъшно ремонтиране или освежаване. Можете да започнете с изчистване на стените и пода от тапети, подови настилки, различни оцветявания и т.н. След това се подготвят вратите - те трябва да се свалят и ако е необходимо да се шлайфат неравности по касите. Накрая идва ред на прозорците - ако е климата позволява е добре да бъдат свалени и подготвени за по-нататъшно ремонтиране.

След като сме изчистили помещението и сме го подготвили може да се заемете с поставянето на прозорците. Ако поставяте старата дограма е добре да я изшлайфате със шкурка или механичен инструмент и да я боядисате в желания цвят. Ако сте решили да сменяте дограмата, просто трябва да избете подходящата за вас и да се свържете с подходящата стрителна бригада за целта.

Поставянето на прозорците преди ремонта на помещението е важно, защото след това трябва да се съблюдава безпрашна атмосфера и постоянна температура в него.

Подмяна на електропроводи

Една от най-важните и отговорни дейности по време на ремонта, това е проектирането и поставяне на ектропроводите, които ще доставят електричество до всички желани от вас кътчета в помежението. Направете предварителен план къде ще се поставят розетките и щепселите в помещението. Ако смятате да поставите повече щепсели е добре да предвидите по-сигурно окабеляване, което ще понесе евентуалното натоварване с електрически уреди.

Проводниците, които няма да бъдат поставени и зазидани в стените е добре да бъдат поставени в специални пластмасови улеи/кутии, които ще ги предпазват от повреди и ще придадат естетически вид.

Боядисване

Пристъпвайки към боядисване, трабва да имате предвид, че този тип дейности отнема най-много време. Преди да започнете същинското боядисване, трябва да се подготвят всички повърхности. За начало трябва да бъде свалено цялото старо покритие от стените. Ако има пукнатини и разрушени места е добре да бъдат запълнени с подходящи материали в зависимост от това къде се намират.

Ако смятате да извършите боядисването сами без да прибягвате към бояджийска бригада, трябва да си набавите необходимите инструменти - подходящ за съответната боя валяк, ваничка за разстилане на боята или латекса и защитни найлонови покрития за пода и местата, които няма да бъдат боядисвани.

Прокарване на тръбопровод

Преди да започнете да работите по тръбопровода, трябва да решите дали тръбите ще бъдат скрити в стените или ще бъдат поставени над тях. От това зависят вашите по-нататъшни действия. Ако вашите планове са да замените стария чугунен тръбопровод с пластмасов такъв, то всичко, което трябва да направите е да отрежете старите тръби и да ги замените с нови.

Шпакловка

Независимо дали ще боядисвате стените или ще постявяте тапети, вие ще трябва да направите шпакловка. За да направите качествена шпакловка е добре да разполагате с необходимите инструменти - шпатула, мистрия, кофичка и др.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница