вторник, 14 април 2009 г.

Какъв цвят да изберем за стените си


Настроението в дома зависи много от цветовата гама на стените


Изпрати на приятел

Сподели във Facebook Сподели във Facebook


При избора на цвят за стената трябва основно да се отчете предназначението на стаята, която сме решили да боядисваме. Ако това е всекидневната, където цялото семейство се събира за отдих, общуване, гледане на телевизия и т.н., е добре да се избере наситен цвят с ярък рисунък.

Величината на рисунъка трябва да се съобрази с размера на помещението, до толкова, до колкото яркия цвят е способен да предизвика хубаво и приповдигнато настроение.

Към ярките цветове се отнасят червения, тъмно-зеления, охрата, златистия, както и комбинациите от червено и кафяво и зелено и кафяво. Не е добре да се използват за общите помещения цветове, като светло синьо или виолетово, защото привечер те стават неизразителни.

Стените в работния кабинет най-добре да бъдат боядисани в спокойни тонове, които създават работно настроение - зелен или кафяв.

За детската стая е най-добре да се използват по-светли и изчистени тонове, поради факта, че стаята на детето е ориентирана обикновено на юг, изток или югоизток. Тук ще паснат цветовете светло син и виолетов.

В интериора на съвременната кухня се използват контрастни цветови решения, изразени в различни цветове на стените в кухнята, нейното оборудване и мебелировка. Ако в интериора на кухнята се използва бял цвят, то стените и пода трябва да бъдат боядисани в наситени цветове.

Спалнята е добре да бъде оцветена в синьо или зеленикави цветове.

Стаи, които са с южно изложение се използват по-студени цветове - синьо, зелено и т.н.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница