вторник, 24 ноември 2009 г.

Създаване на точния дизайн за интериора


Всеки дизайнер ще ви каже, че при оформлението на помещенията е необходимо да се отделя особено внимание на прозорците като източник на светлина и на местата за които се изисква специален дизайн


Сподели във Facebook


Един от съвременните методи за декориране на прозорци е използването на нов вид щори – щори-плисе. Подобни щори се появяват в Германия през втората половина на миналия век и представляват хоризонтални транспаранти към които се прикрепя плат. Този метод за изработване на щори дава възможност да бъдат съчетани такива свойства като: функционалността и комфорта на транспарантите с красотата и ефективността на обикновените щори от плат. До скоро транспарантите се използваха най-вече в офисни и служебни помещения. Щорите-плисе позволиха да се внесе уют и комфорт в домашния интериор, поради лесното регулиране на количеството светлина, влизащо в зданието. Големият избор на тъкани на пазара, дава възможност да се подберат подходящите щори-плисе, съчетани с външната обстановка, прозоречното пространство, което да привлича погледа и да остава основен обект на интериора.

Освен това, все по-голямо разпространение намират прозорците с нестандартна форма. Такива прозорци дават свобода на архитекта при създаване на конструкции с неповторима индивидуалност. И в бъдеще, пред дизайнерите ще стои въпросът с оформянето на сложните прозоречни пространства. Често обикновените прозоречни пространства с класическа форма трудно се преработват в пространства с трапецовидна, триъгълна или друга форми, имащи много ъгли и скосявания. Щорите-плисе в този случай са много подходящи, защото се изработват така, че да станат за прозоречни пространства с всякакъв вид сложни форми. Тъканите използвани за такива щори, притежават много добри характеристики – не събират прах, не са чувствителни на светлината и дълго съхраняват цвета си, леко се почистват. Всичко това прави щорите-плисе великолепна алтернатива на най-разпространените в момента обикновени щори.
На пазара в момента могат да се намерят щори-плисе производство на различни фирми от Финландия, Полша, Италия. Едни от най-качествените щори се произвеждат в Германия – те могат да ви служат дълги години, устройството им е просто и са здрави.

Етикети:



Споделяне
       

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница