Новините днес | Пазете Земята!
Строителство Полезна информация за строителството - обзавеждане, строителни материали, лепила, тапети, теракот, плочки, дограма, боядисване, зидария, уют

четвъртък, 2 юли 2009 г.

Избор на керамични плочки


За керамичните плочки, навярно, се знае всичко. Почти във всеки дом кухнята или банята са облицовани с плочки. Но за да изберете правилно керамичните плочки, е необходимо да знаете основните свойства, които те притежават


Сподели във Facebook


Най-важното им достойнство е тяхната здравина. Даже железобетонът не може да се сравнава по здравина с керамичната плочка. И за да може облицовката да ви служи дълги години, неоходимо е да знаете много добре как да я залепите.

Благодарение на особената структура, от която е изградена плочката, даже при силни натоварвания тя не се пука и не се деформира. И колкото по-дебела плочка изберете, толкова по-високо ще бъде нивото й на твърдост. Много често керамичните плочки се използват за изграждането на камини и печки. Благодарение на високата си огнеупорност керамичната плочка даже при високи температури не се разтопява и не отделя вредни вещества.

И въпреки, че плочката притежава висока топлопроводимост, даже и в най-горещите дни на годината, ако стъпите върху нея, ще усетите, че тя е студен материал. Затова жителите на топлите страни често отдават предпочитание на керамичната плочка при избор на подово покритие. Тя притежава устойчивост кум въздействието на слънчевите лъчи, а така също и към химическите разрушители, затова може да се използва при облицовката на външните стени на сградите. На повърхността на плочката не могат да се размножават бактерии и микроби, ето защо може да се използва и в операционни зали или в баните. - там, където е необходимо високо ниво на хигиена. Но все пак главен аргумент при избора на плочки е тяхната декоративност.

Етикети:



Споделяне
       

сряда, 1 юли 2009 г.

Как да изберем котелна инсталация


И така, необходима ви е котелна инсталация. Това е достатъчно сериозно и отговорно решение, затова е по-добре изборът за нея да бъде предоставен на професионалисти, например - специализирана фирма


Сподели във Facebook


Първо, трябва да решите какво гориво ще използвате: газ, мазут, нефтопродукти, или може би, обикновени дърва. Във всеки случай, използването на котел има много предимства, в това число съкращаване на разходите за електроенергия. Можете сами да регулирате температурата и другите параметри в зависимост от вашите желания.

Ако нямате време и желание да работите по настройките на параметрите или тяхната промяна, оптимален вариант ще бъде покупката на напълно автоматизирана котелна инсталация. Регулирането и контрола по експлоатацията се извършва от микропроцесор, с негова помощ се установяват повредите. При това, на диспечерския екран се показва точното място на повредата, следователно, няма да губите време за откриването й. А най-технологичните модели ще ви подскажат и по какъв начин да отстраните повредата. Така, че няма да имате нужда да наемате допълнителен персонал – ще можете да направите всичко сами.

Най-удобни за експлоатация, несъмнено, са контейнерните инсталации, или блоково-модулните. Най-важните им преимущества са възможността за бърз монтаж и типовата заводска комплектация. Освен това, те се монтират достатъчно лесно, вие можете сами да извършите монтажа.

Блоково-модулните установки са предназначени за отопление и снабдяване с гореща вода на различни видове сгради, в това число производствени, жилищни и складови помещения. Броят на функциите може да варира, изменяйки броя на блок-модулите. Вие може да използвате инсталацията само за снабдяване с гореща вода, или само за отопление, а може да съберете тези две функции в една инсталация.

Разходите за техническата комплектация на агрегата зависят от вида на инсталацията: например, типово-моделните се коплектоват с необходимото оборудване в завода-производител. А ако имате нужда от разширяване на функциите, вие по всяко време може да се снабдите с допълнително оборудване.

Ако планирате проектирането на индивидуална котелна инсталация, то ще трябва да помислите добре за комплектацията й.

За пример, всяка котелна инсталация е снабдена с котел. Котлите биват различни видове: кондензационни, атмосферни, двуконтурни, дизелови, утилизатори, комбиниран тип и др. По месторазположението си те се делят на: подови и стенни. Стенните са по-компактни.

В блоковите котелни инсталации за котела е предвиден специален топлинен блок.

Етикети:



Споделяне