Новините днес | Пазете Земята!
Строителство Полезна информация за строителството - обзавеждане, строителни материали, лепила, тапети, теракот, плочки, дограма, боядисване, зидария, уют

понеделник, 31 май 2010 г.

Най-подходящото място за подово отопление


Подово отопление може да се монтира на всяко място в дома и под всякакви материали - мрамор, теракот, бетон, дърво и даже в ... леглото.

Никой не обича да стъпва върху студени подове и повърхности, особено сутрин или през зимата - именно затова подовото отопление става все по-популярно. Освен това, стойността на монтажа на подовото отопление и неговите елементи значително се намали до толкова, че все повече хора могат да си позволят топлия лукс у дома или в офиса.

Няма нищо по-приятно от топлината, идваща из под краката Ви, особено, когато навън е зима и духа студен вятър. Система за подово отопление, поставена самостоятелно или от майстор, ще направи възможен този разкош в дома Ви.

Системата е много проста по своята същност. Ако имате опит с боравенето с инструменти, можете да направите свое собствено подово отопление. Ако се притеснявате, че няма да се справите - можете да се обърнете към специализирана фирма, която ще въплати своите умения по Ваш вкус.

Отолителната система може да се поставя под различни материали и в различни по предназначение помещения. Теракота, камък, мрамор, гранит и подобните материали са най-подходящи за инсталиране на подово отопление. Тези материали, обичайно са лоши проводници на топлина - те не се нагряват от обикновен радиатор или парно. Обаче всичко се променя след монтирането на подово отопление. Тези материали се нагряват много бързо и акумулитар топлината, като я разнасят по цялата си повърхност.

Етикети:



Споделяне
       

четвъртък, 20 май 2010 г.

Огледалото - не толкова обикновена вещ


Нашето общуване с огледалото започва от сутринта, когато влизаме в банята. Основното и най-разпространено място за поставяне на огледалото в банята е над умивалника.

Най-добре е то да бъде закрепено на шарнирни връзки, за да може лесно да се завърти и нагласи ъгъла под който Вие виждате отражението си.

Удобно е към него да има и допълнително по-малко огледало, за да може, в комбинация от двете огледала, да видите по-лесно своята прическа отзад.

В антрето, хола или кородора, огледалото има "делово" предназначение. То трябва да е високо и да може да обхваща целия ръст. Ако коридора или антрето не са много големи, е удачно да се разположи на входната врата. Освен това, отражението в огледалото зрително увеличава пространството в тясното помещение.

Ако помещението, в което се поставя огледалото е тясно, може да се разположат две огледала едно срещу друго, осветени в горната си част. Това създава итригуващ свят от множество отражения. Това най-много се харесва на децата.

Ако интериора в антрето или коридора е с метални елементи, е добре да се постави подобна метална рамка около огледалото. Добре избраната форма и рамка на огледалото ще помогнат да се създаде завършена комбинация на предметите в интериора.

В по-голяма част от домовете има стая, която е прието да се нарича обща или всекидневна. Тя се използва за хранене, гости или за спокойно прекарване на вечерите. В подобна стая поставяне на огледало не е задължително, но неговото присъствие може да раздвижи цялата обстановка в стаята - отражение на старинен стол, светлинките от пламъците на свещите и т.н.

Особено важно е да се прецени къде и какво огледало да се постави. Добрия подбор на форма и място ще увеличи зрителната представа за уголемено пространство, ще раздвижи отраженията и ще спомогне за стиловото единство.

Огледало в детската стая е необходимо - малките деца не само привикват към своя облик, но и се приучават да следят за чистотата и външния вид на своето облекло. Рамката може да бъде замислена с детски мотиви - герои от любими детски филми, цветя, космически кораби и мн. др.

Етикети:



Споделяне